Uppacked

image-description

Da vi fikk muligheten til å være med å utvikle en konkret løsning på et av verdens største miljøproblemer, var det enkelt å si ja. Uppacked lager et system for smarte dispensere, som gjør det meste av emballasje overflødig. Vi gjør oss klare for sirkulærøkonomien.

Skrevet av den 17. oktober 2020.

Hvordan vi handler, spiller en stor rolle for hvordan fremtiden blir her på jorda. Hvis det skal bli mindre søppel og plastforurensning, må nesten noen ta seg bryet med å lage de nye løsningene som skal erstatte de gamle. Uppacked gjør denne jobben innen emballasje. Ved å designe og produsere refill-stasjoner, kan forhandlere enkelt tilby forbruksvarer emballasjefritt og effektivt. Kundene kommer med egne beholdere, og får med seg alt i fra hygieneprodukter til mat og drikke. På toppen av det hele blir all informasjonen i systemet brukt til optimalisere lager, logistikk og forbruk gjennom en app.

Bytter ut søppel med high-tech

Uppacked kom inn i Boitano i det gründer og teknolog Vegard Steen tok med seg prosjektet sitt, sammen med en indre drivkraft langt over snittet. I perioder har oppgaven til Vegard i Boitano, vært å jobbe med hans eget prosjekt. For oss andre er dette en satsning som gir mye motivasjon og læring. Vi hjelper til med systemutvikling og mye av det som må være på plass, for at et oppstartsprosjekt skal kunne vokse trygt og raskt, eksempelvis finansielt oppsett, kontrakter, fordeling av aksjer og så videre. 

Prosjektet har mottatt forskningsmidler og er støttet av Innovasjon Norge, og er en del av inkubatorprogrammet til The Factory. Det er utviklet en prototype, og Uppacked er i en tidlig finansieringsfase.