Sharefox

image-description

Boitano gikk inn i Sharefox i 2020 både som investor og samarbeidspartner. Vi jobber med Sharefox på tekniske løsninger og vi jobber for å skalere organisasjon og prosess til neste nivå. Sammen jobber vi med å ta Sharefox videre i deres reise fra en liten lokal start-up til en større aktør i ikke bare Norge, men også Norden og Europa

Skrevet av den 23. juni 2021.

Sharefox gjør utleietjenester klar for fremtiden

Utviklingen er tydelig – Vi må utnytte ressursene våre bedre! Vi trenger i større grad en mer sirkulær økonomi der produkter gjenbrukes av flere personer og få en lengre levetid. I dette bildet er leie og abonnement av produkter og tjenester et viktig grep. Sharefox har utviklet en plattform som muliggjør slike modeller for både StartUps og etablerte virksomheter.

Den yngre generasjonen er i dag mindre opptatt av å eie produkter og mer opptatt av gjenbruk og ombruk. Samfunnet har de siste årene fått en høyere miljøbevissthet, og klimaendringene tvinger frem et større skifte. Teknologien har kommet langt på mange områder, men fremdeles er utleie som forretningsmodell ofte preget av mange manuelle prosesser. Det er mange muligheter for å skape gode kundeopplevelser og effektivisering ved bruk av teknologi og data. Vårt mål er å skape gode kundeopplevelser og bidra til økning i utleiebaserte modeller.

Hva skal til i praksis?

Da Sharefox startet opp i 2016 gjennomførte de over hundre personlige intervjuer utenfor butikker og kjøpesenter. Spørsmålet de stilte var: Hva skal til for å leie et produkt i stedet for å kjøpe det? Svarene man fikk dannet grunnlaget for  hvordan den digitale kundereisen burde utformes. Teamet bygde deretter først en egen tjeneste rundt utleie av verktøy (se Tooler.no) i samarbeid med blant annet 7-eleven, basert på tilbakemeldingene. På Tooler.no kan du booke verktøy på nett og hente/levere i lokale 7-eleven butikker, eller få det levert og hentet hjemme hos deg.

Gjennom egen erfaring med over 1000 transaksjoner har vi skapt innsikt i hvordan man bygger en teknologiplattform som følger verdikjeden og som skaper det vi kaller gode og lønnsomme leieopplevelser. 

Sharefox sin teknologiplattform benyttes nå i en rekke bransjer, – alt fra sport, reiseliv, maskiner, verktøy, butikknettverk, selvbetjent bilutleie og abonnementsløsninger.