Hans Løken skalererer
ut i Europa!

Boitano-konsulent og arkitekt Hans Løken og produktutvikler Nikolai Toverud i Elaway. Foto: Stian Skauge

Som arkitekt hos Elaway har vår kollega og partner Hans Løken ansvar for å legge til rette for at den tekniske løsningen til Elaway holder følge med selskapets ambisjoner om å komme ut i verden. Hans sitt bidrag til Elaway er et godt eksempel på hvordan erfaring fra store prosjekter og store kunder, kan komme startups til nytte.

Som Hans forteller til kode24, handler det dels om språkvask, altså å gå fra kode og verktøy som egner seg til quick´n´dirty MVP produksjon, til løsninger som fungerer når mengden brukere økes fra hundrevis til millioner. Og det handler om å avdekke hvor skoen kan komme til å trykke fremover. I tilfellet Elaway er ett faremoment som Hans har identifisert «coupling», altså hvorvidt samsnakket mellom ulike systemer kan holde tritt, når hver av disse skaleres opp. «Vi er ganske fokusert på å at hver tjeneste skal eie sine egne data, så vi ikke får masse data-integrasjoner og avhengigheter på tvers av tjenester», forteller Hans.

I tillegg til å være hands-on på masse spennende teknologi skryter også Hans av at det er utrolig gøy å arbeide med så mange flinke folk. «Det er en skikkelig god kultur i prosjektet, og jeg føler veldig sterkt at jeg har tillit. De har et ekte fokus på life/work balance, selv om vi skal bevege oss fort. Det er refreshing!»

Partnere

Alle som jobber hos oss er medeiere i bedriften

Partnere

Startups

Boitano investerer i en rekke startups

Start ups

Tjenester

Tjenestespekteret til Boitano dekker dine IT-behov

Tjenester