Sharefox-gründer:

– Dette gjør satsingen vår mulig

Det norske tech-selskapet Sharefox tilbyr løsninger for bedrifter som ønsker heldigitale utleietjenester, og får hjelp fra Boitano til å skalere for den kraftige veksten.

Åsgeir og Øystein
Sharefox-gründer Åsgeir Helland (t.h) sier bistanden de får fra Øystein Slørdahl Hjertvik og resten av seniorkonsulentene i Boitano har vært avgjørende for selskapets videre vekst.

Det norske tech-selskapet Sharefox tilbyr løsninger for bedrifter som ønsker heldigitale utleietjenester, og får hjelp fra Boitano til å skalere for den kraftige veksten.

Historien til Sharefox startet der hvor de fleste andre gründerhistorier starter: I garasjen. Derfra gikk det kort tid før Sharefox ble Norges ledende SaaS-selskap på utleiebaserte tjenester, med blant annet DNT, Bergans, Jernia og Felleskjøpet på kundelisten. 

– Alt kan leies ut, derfor har vi utviklet en plattform som ikke er spesialisert mot én bransje, men enkelt kan tilpasses mange ulike kategorier av tilbydere, forklarer CEO og gründer Åsgeir Helland i Sharefox. 

Visjonen deres er å hjelpe bedrifter med omstilling til en mer sirkulær økonomi. Spesielt unge forbrukere får i stadig større grad et økt fokus på bærekraft, og velger å leie i stedet for å eie produkter når det er mulig.

Spår kraftig utvikling

I årene som kommer spås det en utvikling innen utleietjenester tilsvarende den man har sett innen netthandel. Sharefox er allerede til stede i Norden, USA og Australia, og har nylig hentet kapital for å skalere opp og utvikle produktet videre slik at det kan bli internasjonalt ledende i flere store markeder.

– Her får vi uvurderlig bistand fra Boitano, som ikke bare har gitt oss viktig tilgang på seniorkompetanse fra en tidlig fase, men også tok vår startup på alvor fra første stund, forteller Helland.

Investerer i startups

Boitanos forretningsmodell er ikke bare å selge konsulenter med seniorkompetanse, de investerer også egne midler og tid i startups de har ekstra tro på.

– Hos Sharefox fikk vi være med på å skalere teknologi og infrastruktur hos en raskt voksende startup.Vi jobbet også med utviklingsprosesser som gjør det mulig å skalere både produkt og antall ansatte fra en forretningsidé til en internasjonal satsning, sier teknologileder Øystein S. Hjertvik i Boitano.

Han har selv jobbet som løsningsarkitekt og utviklingsleder i 16 år, de fire siste årene som teknologileder i Boitano. Her jobber alle konsulentene prosjektbasert eller i faste oppdrag ute hos kundene, men også i forskjellige startups det partnerdrevede selskapet investerer i.

– Det å være med på å bygge prosessene som gjør at du får mest mulig ut av utviklingsteamet ditt, og strukturene som skal til for at alle trives, er noe av det jeg liker aller best å jobbe med, sier Hjertvik – og legger til:

– Når et utviklingsteam har det gøy, og føler at de eier det de bygger med hud og hår, da får du det beste resultatet. 

Heier ekstra på startups

Med seniorkonsulenter innenfor både utvikling og teknologiledelse, hjelper Boitano små og store selskaper med teknologi, prosess og organisasjon, slik at forretningsideen kan vokse videre.

– Hjertet vårt banker jo litt ekstra for startups. Vi ser at den kunnskapen og erfaringene vi sitter med kan utgjøre en stor forskjell for bedrifter som står på kanten av noe nytt og spennende, legger Hjertvik til.

Lurer du på om Boitano kan bidra med å løse noen av dine utfordringer? Les mer om våre tjenester her, eller sjekk hvilke muligheter vi har for gründere og startups her.

Vår kompetanse

Sammen med kundene våre skaper vi glimrende digitale løsninger

Les mer

Hvem er vi

Erfarne utviklere og teknologiledere med lidenskap for faget

Les mer

Startups

Å investere både kapital og kompetanse i nye selskaper og ideer er meningsfylt

Les mer