Smartwatt bruker AI for å spare
maksimalt med strøm

Smartwatt bruker AI til å identifisere hvor og hvordan næringsbygg kan optimalisere eksisterende installasjoner for å spare maksimalt med strøm.

Produktet til Smartwatt er høyaktuelt i disse dager. Ikke bare er det at 20% av verdens CO2 utslipp kommer som følge av oppvarming av bygg en knakende god grunn til å effektivisere, de høye strømprisene vi nå opplever svir på kort sikt også.

Vi investerer fordi Smartwatt er et spennende selskap med
masse potensiale og vi vil være med på deres reise

Investeringsleder Anders Ganes

«Vi er et teknolog-partnerskap, og da må en potensiell investering skape engasjement i partnerskapet aller først. Smartwatt har løsninger som gir konkrete bidrag til å bøte på klimakrisen. Det engasjerer.” Anders er også imponert over teamet: «Gründerteamet, bestående av Lars Petter Lunden, Daniel Fjærtoft og Christian Hager, er sterkt og de har kommet veldig langt med selskapet på kort tid. De har blant annet Teknisk Museum, Asko og Oslo Universitetssykehus på kundelisten. I tillegg vekket de umiddelbart tillit hos oss, og det er essensielt, siden det er teamet man satser på i en så tidlig fase.»

Sammen med Boitano investerer også Hafslund Eco, Startuplab og ScaleupXQ i Smartwatt. «Vi liker å investere sammen med aktører som dette.» forteller Anders, før han legger til: «Samtidig som det er en interessant teknisk løsning Smartwatt har, har vi flere partnere med lang erfaring fra samme domene, fra noen av Norges største selskap. Vi mener den erfaringen kan bidra til at Smartwatt tar robuste valg for fremtiden.»

Lars Petter Lunden, daglig leder i Smartwatt.

Vi ville ha med oss en investor med mye teknologikompetanse, og da var Boitano en kjempebra match!

Neste trinn nå er å se på hvordan vi kan bidra inn. Det gleder vi oss til. Dermed ser det veldig lyst ut for Smartwatt!

Partnere

Alle som jobber hos oss er medeiere i bedriften

Partnere

Startups

Boitano investerer i en rekke startups

Start ups

Tjenester

Tjenestespekteret til Boitano dekker dine IT-behov

Tjenester